1 Following
cindymazwailers

cindymazwailers

Lisa, national Bestselling Author The Shearin Group: Skriftligt Fantasy #2 — verden bygning

Verden bygning er kernen i skrive fantasy. Din fantasiverden figurer og definerer alle andre aspekter af din bog: personerne, deres styrker og begrænsninger og især plot. Du gøre reglerne, men det betyder også, at du skal holde sig til dem. Når det er sagt, verden bygning er en af de fleste sjove dele for at skrive en roman. Evnen til at bogstaveligt talt skabe en verden, definere reglerne for et system af magi, bygge og udfylde byer, og derefter vælge og puste liv i de mennesker, der vil fortælle din historie, dine karakterer.

 

I nogle bøger er verden en tegn i sig selv. Jeg skabt en verden for min Raine Benares eventyr, der var fortrolig, men samtidig nye og eksotiske. Jeg følte, at med virkning af min historie ske i et sted læsere kunne genkende ville gøre det muligt for dem at ikke kun øjeblikkeligt visualisere indstillingen, men sætte sig ind i selve historien. At være lidt af en renæssance historie buff, bygger jeg min Mermeia by Venedig. Arkitekturen formidler i renæssancen føler, at jeg skulle til, og det har kanaler i stedet for gader, at give mine tegn et middel til transport og en måde til at dumpe en krop eller to. Jeg mener, hvor cool er det? Og da den virkelige Venedig består af mange øer, min imaginære Mermeia også gør. Men jeg har også brugt øer som en måde at adskille de not-quite-friendly-with-each-other racer og grupper af mennesker, der befolker mine bøger.

 

Så er der hvad der er blevet en fast bestanddel af mange traditionelle fantasy serie — The kort. For nogle, deres læseoplevelse er ikke komplet uden et kort; andre kunne ikke ligeglad. Mig? Jeg har en. Og uanset om du nogensinde planlægger at sætte en fancy kort foran din bog, det er godt at have en grundlæggende kort, mens du skriver, bare noget du skitsere, du kan bruge, mens du arbejder. Hvorfor? Så hvis dine karakterer er nødt til at gøre enhver rejse (og i en fantasi, de altid gør), du ved, hvor lang tid det vil tage dem til at komme fra punkt A til punkt B, hvilke forhindringer er i deres måde, som gør det muligt at bestemme, hvordan disse hindringer kan påvirke din plot. En grundig kort over din verden (eller bare byen din bog foregår i) kan hjælpe dig med at afdække subplots du ellers ville være uvidende om.

 

Nu får vi at den rigtig sjov del af fantasy verden bygning — magi. Hvem har det? Hvor meget har de? Hvad kan de gøre med det? Og det store spørgsmål, "hvad nu hvis...?" Svar på spørgsmål som disse kan virkelig forme din plot. Tage sig tid til at sidde med en notebook, så spørg dig selv spørgsmål, lad din fantasi at spille, og se hvad der sker.

 

For eksempel i min Raine Benares serie, magic viste sig for at være det vigtigste plot element. Ikke magi, sig selv, men hvad folk ville være villig til at gøre for at få deres hænder på en masse af det og hurtigt. Min hovedperson, Raine Benares, er en alf og en søgende, en finder tabt ting og forsvundne personer. Med hensyn til magisk talent, Raine har nok at hun er god til sit job, gør en anstændig tilværelse, og det er helt fint med hende. Hun er lykkelig. Raines problemer starte når gennem en række misadventures hun finder sig knyttet til en legendariske forbandet sten af magt, der giver den person det er forbundet med magt at dybest set at overtage verden. Du kender, dræber tusinder, slavebinde millioner, og bogstaveligt talt flytte bjerge — din standard Gud-lignende slags ting. Og Åh, forresten, stenen vil køre dig sindssyg, et fuldgyldigt kaglende loony, og så skal du dø, normalt ved at kaste dig selv ned af bjerget, du skåret bare i halve. Overflødigt at sige, er Raines nye mål i livet at finde en måde at slippe af klippen. Hver magiske gangster og sicko troldmand i Mermeia og uden nye mål er at få fat i Raine.

 

Voila, giver en verden-bygning element dig en cool og sjov plot, som du kan synke tænderne skrive ind.

 

Og hvordan Raine, hendes venner og mindre-end-lov-lovlydige familie kæmpe off førnævnte gangstere og troldmænd fører til en af grundpillerne i fantasy verden bygning-teknologi. Hvis du låne fra en faktiske periode i historien for din fantasiverden (som jeg gjorde med renæssancen), du har hovedsageligt etableret parametrene for din verdens teknologi. Jeg er en fægter, og kærlighed kårder og dolke, så perioden og våben var lidt af en no-brainer for mig. Men du behøver at begrænse dig selv til de traditionelle sword-wielding perioder af historie. Faktisk, er du velkommen til at mikse og matche. Jeg er en fan af Firefly, og jeg elsker hvordan Joss Whedon skabt en sci-fi univers af rumskibe opfylder det vilde Vesten. Og det virkede. Vidunderligt. En nylig (og meget varmt) ud til den voksende liste af fantasy undergenrer er Steampunk, som hovedsageligt er baseret i den victorianske æra.

 

Det er derfor skrive fantasy er så sjovt. Ikke alene får du til at oprette og interagere med folk, der kommer til livet i din fantasi, men hvor og hvordan de lever er også op til dig. Din fantasiverden kan være så grænseløs som din fantasi.

 

Og hvis du kan gøre det troværdigt, du kan gøre det arbejde.

Source: http://www.lisashearin.com/2013/09/24/writing-fantasy-2-world-building